Δωρεά τηλεσκοπίου από τον κ. Εμμανουήλ Πετρακάκη

Το τηλεσκόπιο Meade lx200GPS

Η Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Πετρακάκη Εμμανουήλ για την δωρεά του τηλεσκοπίου Meade lx200GPS, Schmidt-Cassegrain διαμέτρου 30.48cm και εστιακού μήκους 3048mm. Το τηλεσκόπιο Meade lx200GPS θα είναι το μεγαλύτερο από τα τηλεσκόπια της ομάδας, η διάμετρος του είναι κατά 30% μεγαλύτερη από το τηλεσκόπιο Celeston c9.25 και προσφέρει 68% μεγαλύτερη φωτοσυλλεκτική επιφάνεια.

Το νέο τηλεσκόπιο θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο όργανο για την προσπάθεια της ομάδας να διαδώσει την αστρονομία στο ευρύ κοινό. Συνεπώς, ευχαριστούμε θερμά τον Εμμανουήλ Πετρακάκη για την προσφορά του και του ευχόμαστε επιτυχία στα επιχειρήματα του που έχει ξεκινήσει, όπως η πρωτοπόρα προσπάθεια προώθησης της μετοίκησης του πλανήτη Άρη.

Σύντομο Βιογραφικό για τον Εμμανουήλ Πετρακάκη

Ο Εμμανουήλ Πετρακάκης είναι επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, κατάγεται από το Ρέθυμνο αλλά ζει στο Μαπούτο της Μοζαμβίκης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς όπως η UNESCO, ο Ερυθρός Σταυρός, το πρόγραμμα UNDP (United Nations Development Programme) αλλά και στην Διεθνή Υπηρεσία Ανάπτυξης της Δανίας, DANIDA. Το πάθος του Εμμανουήλ Πετρακάκη, είναι η αστρονομία και η φιλοσοφία, ενώ υποστηρίζει τον εποικισμό του ανθρώπινου είδους εκτός της γης. Το 1998 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Mars Society στις Η.Π.Α. που έχει στόχο την ενθάρρυνση της εξερεύνησης και τον εποικισμού του πλανήτη Άρη και σήμερα αντιπροσωπεύει την Mars Society στη Μοζαμβίκη.

Το τηλεσκόπιο Meade lx200GPS

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.